ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ - Προσωπική σελίδα

 
ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Τα χρόνια ενασχόλησής μου με τον Δήμο από τη θέση του δημοτικού συμβούλου ήταν δημιουργικά χρόνια. Με την βοήθεια των ανθρώπων του Δήμου, της Τεχνικής Υπηρεσίας, της ΔΕΚΑ, του Δημοτικού Κινηματογράφου και Θεάτρου, του Κέντρου Έρευνας και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας, των υπολοίπων Δημοτικών Επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών, πετύχαμε σημαντικά πράγματα.
 
 
 Νέοι – Τεχνολογία
 
Ασύρματο internet – e-Trikala
Τα Τρίκαλα καινοτόμησαν. Η δωρεάν παροχή ασύρματου internet έκανε αίσθηση πανελλαδικά. Γρήγορη και δωρεάν σύνδεση στο internet, ευρυζωνικές ταχύτητες για όλους. Η ιδέα ήταν πολύ απλή, σε πρώτη φάση κόστισε στο Δήμο ελάχιστα και έφερε ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή μας, σε μία εποχή όπου οι ευρυζωνικές συνδέσεις παρόχων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ήταν ελάχιστες και ακριβές.
Studio ηχογραφήσεων
Έχουμε παράδοση στη μουσική. Και πολλά σχήματα νέων καλλιτεχνών. Πλέον τα νεανικά γκρουπ της πόλης έχουν χώρο να κάνουν τις πρόβες τους και να ηχογραφήσουν δουλειές τους! Φυσικά στον χώρο όπου ο πολιτισμός αναπνέει και πάλι, στο Μύλο Ματσόπουλου
Διαγωνισμός νέων καλλιτεχνών
Ο Διαγωνισμός νέων καλλιτεχνών έγινε θεσμός. Τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις με την χορηγία της ΕΡΤ (...), πλέον και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.
Scate Park
Εντυπωσιακό και ιδιαίτερα αγαπητό το scate από τους μικρότερους δημότες μας! Φροντίσαμε τουλάχιστον το σπορ τους να το κάνουν με ασφάλεια στη νέα πίστα scate στο στρατόπεδο Παπαστάθη.
  
 
 Πολιτισμός
 
Μύλος Ματσόπουλου
Το θέσαμε στόχο και το πετύχαμε! Ο Μύλος απέκτησε ζωή, άρχισε να… «δουλεύει» και πάλι, έγινε το σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης με το Κέντρο Έρευνας και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας, το studio ηχογραφήσεων, το χώρο εκδηλώσεων, τη θεατρική σκηνή, τα εργαστήρια του Πολιτιστικού Οργανισμού, με σειρά συναυλιών και με το εξαιρετικό café του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπλαση του Μύλου έλαβε το βραβείο ECOPOLIS σε εκδήλωση στο ίδρυμα Γουλανδρή στην Αθήνα.
Νέος χειμερινό – θερινός κινηματογράφος
Στο Μύλο Ματσόπουλου και πάλι, στήσαμε τη νέα στέγη του Δημοτικού Κινηματογράφου. Μία απίθανη χειμερινή αίθουσα και μία δροσερή θερινή δίνουν το στίγμα για -ίσως- τον πιο επιτυχημένο δημοτικό κινηματογράφο πανελλαδικά.
Φεστιβάλ Κωμωδίας
Το ξεκινήσαμε και οφείλουμε να το συνεχίσουμε. Ένας μήνας εκδηλώσεων αφιερωμένος στην κωμωδία σε όλες τις εκφάνσεις της. Πρωτοποριακός θεσμός, ικανός να ακουστεί πολύ πιο έξω με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και φορέων όπως ο Χάρρυ Κλυν, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και πολλοί άλλοι.
CD-DVD
Τρεις σημαντικές παραγωγές έκανε το Κέντρο Έρευνας Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της ΔΕΚΑ. Το CD με τραγούδια των μεγάλων Τρικαλινών δημιουργών (Τσιτσάνης, Καλδάρας, Βίρβος, Σαμολαδάς, Μπακάλης), το 4πλό CD με τραγούδια της Δημοτικής μας παράδοσης και το DVD με τη συναυλία του Παντελή Θαλασσινού και της Μαριώς στο Μύλο Ματσόπουλου σε τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, απ' όπου και η διπλανή φωτογραφία
Συναυλίες
Συναυλίες κάναμε πολλές και σημαντικές. Η ΔΕΚΑ Τρικάλων αυτή την τετραετία μέσω του Κέντρου Έρευνας είχε την τιμή να φιλοξενήσει: Τον Al Di Meola, συναυλία… εξωπραγματική για πόλεις μεγέθους Τρικάλων, τον Θάνο Μικρούτσικο με τον Χρήστο Θηβαίο, τον Παντελή Θαλασσινό με την Μαριώ, την Κιβωτού με τον Μανώλη Μητσιά, τις Δυτικές Συνοικίες, τους Raining Pleasure, τους Πυξ Λαξ, τη Μελίνα Ασλανίδου, τον Χρήστο Νικολόπουλο και πολλούς άλλους.
  
 
 Πόλη – Ποιότητα ζωής
 
25 έργα σε εξέλιξη
Παραγωγικά χρόνια με το πρόγραμμα Θησέα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εκπόνησε μελέτες και δημοπράτησε 25 σημαντικά για την ανάπτυξη της πόλης έργα.
Πλατείες – παιδικές χαρές - Πεζόδρομοι
Μέσω του προγράμματος Θησέας αλλά και με δημοτικούς πόρους φτιάξαμε αρκετές πλατείες και πεζοδρόμους (Δεσποτικό, Αλώνια Μπάρας, περιοχή ΔΕΗ, Εργ. Γάλακτος, Λογγάκι, Πυργετός κα).
Σχολεία
Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την συντήρηση των σχολείων της πόλης. Σε συνεργασία με δασκάλους, γονείς και καθηγητές κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, συντηρήσαμε πάνω από 30 σχολεία και δώσαμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα (στέγη 1ου λυκείου, στέγη 2ου δημοτικού, αύλειος χώρος 30ου Δημοτικού, τουαλέτες 8oυ γυμνασίου κα) 
Πόλη και ποδήλατο
Μη γελιόμαστε, ακόμη είμαστε πίσω, παρόλα αυτά για πρώτη φορά κάναμε τις ημέρες ποδηλάτου, πραγματοποιήσαμε δύο μεγάλες ποδηλατάδες, εντάξαμε στο πρόγραμμα Θησέας έναν σημαντικό ποδηλατόδρομο (Καποδιστρίου Κοραή) και συμμετείχαμε ενεργά στο Δίκτυο πόλεων για ποδήλατα.
  
 
 ΔΕΚΑ Τρικάλων
 
Φροντίδα για τον άνθρωπο
Η ΔΕΚΑ αποτελούσε ανέκαθεν το εργαλείο του Δήμου. Αυτά τα 4 χρόνια η ΔΕΚΑ ανέπτυξε πολλαπλές δραστηριότητες για τα μικρούς συνδημότες μας, τους νέους, την Τρίτη ηλικία με: τη λειτουργία ενός νέου βρεφονηπιακού σταθμού, ενός νέου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, ενός νέου Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και τριών νέων δομών «Βοήθειας στο σπίτι». Ξεχωριστή περίπτωση αυτή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες. Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ήφαιστος ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, δίνοντας διέξοδο σε δεκάδες παιδιά με αναπηρίες, κάνοντας μας παράλληλα να νιώσουμε καλύτεροι άνθρωποι.
Η ΔΕΚΑ λειτουργώντας και αναπτύσσοντας τον Δημοτικό Κινηματογράφο και το Κέντρο Έρευνας και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας αποτέλεσε έναν σημαντικό πόλο πολιτισμού για την πόλη. Ήταν αυτή που ανέλαβε τη λειτουργία του Μύλου Ματσόπουλου, κάνοντάς τον έναν πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού.
 
Ανάπτυξη για τον τόπο
Μην ξεχνάμε όμως τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της ΔΕΚΑ. Στα 4 αυτά χρόνια η ΔΕΚΑ ως υπεύθυνη όλων των εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων εκτός από το έργο της παρακολούθησης και ορθής λειτουργίας των δομών της, αναζήτησε και κατέθεσε προτάσεις σε πολλά προγράμματα. Έτσι καταφέραμε να φέρουμε στην πόλη δεκάδες προγράμματα (Equal, interreg κα). Δεν είναι τυχαίο ότι η ΔΕΚΑ «κατηγορήθηκε» ως ιδιαίτερα ευνοημένη Δημοτική Επιχείρηση από τον αθηναϊκό τύπο (Έθνος). Ναι... φταίξαμε…

 
 
 

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ - Προσωπική σελίδα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ * ΣΤΡ. ΣΑΡΑΦΗ 14 * 42100 ΤΡΙΚΑΛΑ * ΤΗΛ.: 2431-034339, 6944-444708 * dimitris@papastergiou.gr